Pomóż mi wybrać rury wodociągowe
5 posters
warszawiacy :: Na temat :: Co nowego w..
Strona 1 z 1
Pomóż mi wybrać rury wodociągowe
Witam wszystkich, chcę wybrać niezawodne rury do mojego zaopatrzenia w wodę. Powiedz mi, jakie są główne czynniki, które należy wziąć pod uwagę przy wyborze rur?
Beanstelk- Liczba postów : 1
Data rejestracji : 04/10/2023
Re: Pomóż mi wybrać rury wodociągowe
Rurociągi polipropylenowe łączone są w integralne systemy inżynieryjne metodą zgrzewania dyfuzyjnego, a także przy użyciu różnych kształtek - kątowników, trójników, złączek, przejść i innych. Wszystkie połączenia w takich sieciach są trwałe i wykonywane są za pomocą specjalnych lutownic, zwanych także spawarkami.
faibas- Liczba postów : 1
Data rejestracji : 05/10/2023
Rurociągi wykonane z polipropylenu charakteryzują się dość długą żywotnością, która przy prawidłowej eksploatacji może sięgać 25-50 lat. A maksymalna temperatura cieczy, na którą działają niektóre rodzaje takiej komunikacji, osiąga 95˚C. Jednocześnie wysokiej jakości rury PPR wytrzymują bez uszkodzeń nawet krótkotrwały wzrost temperatury płynu chłodzącego do wartości przekraczających 100˚C, co ma miejsce w sytuacjach
Ostatnio zmieniony przez brastor dnia Pon Paź 09, 2023 7:53 pm, w całości zmieniany 2 razy
brastor- Liczba postów : 1
Data rejestracji : 05/10/2023
Witaj, kupuj od sprawdzonego dostawcy: wybieraj rury PCV od zaufanych dostawców lub producentów, aby mieć pewność ich jakości i zgodności z przepisami. Pomyśl o instalacji: zastanów się, w jaki sposób rury zostaną zainstalowane. Możesz potrzebować części łączących i akcesoriów.
a tego nie wiedziałam
mysza- Liczba postów : 19
Data rejestracji : 06/01/2022
warszawiacy :: Na temat :: Co nowego w..
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: