warszawiacy
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Pomóż mi wybrać rury wodociągowe

5 posters

Go down

Pomóż mi wybrać rury wodociągowe Empty Pomóż mi wybrać rury wodociągowe

Pisanie by Beanstelk Sro Paź 04, 2023 11:54 pm

Witam wszystkich, chcę wybrać niezawodne rury do mojego zaopatrzenia w wodę. Powiedz mi, jakie są główne czynniki, które należy wziąć pod uwagę przy wyborze rur?

Beanstelk

Liczba postów : 1
Data rejestracji : 04/10/2023

Powrót do góry Go down

Pomóż mi wybrać rury wodociągowe Empty Re: Pomóż mi wybrać rury wodociągowe

Pisanie by faibas Czw Paź 05, 2023 12:26 am

Rurociągi polipropylenowe łączone są w integralne systemy inżynieryjne metodą zgrzewania dyfuzyjnego, a także przy użyciu różnych kształtek - kątowników, trójników, złączek, przejść i innych. Wszystkie połączenia w takich sieciach są trwałe i wykonywane są za pomocą specjalnych lutownic, zwanych także spawarkami.

faibas

Data rejestracji : 05/10/2023

Powrót do góry Go down

Pisanie by brastor Czw Paź 05, 2023 12:27 am

Rurociągi wykonane z polipropylenu charakteryzują się dość długą żywotnością, która przy prawidłowej eksploatacji może sięgać 25-50 lat. A maksymalna temperatura cieczy, na którą działają niektóre rodzaje takiej komunikacji, osiąga 95˚C. Jednocześnie wysokiej jakości rury PPR wytrzymują bez uszkodzeń nawet krótkotrwały wzrost temperatury płynu chłodzącego do wartości przekraczających 100˚C, co ma miejsce w sytuacjach

Ostatnio zmieniony przez brastor dnia Pon Paź 09, 2023 7:53 pm, w całości zmieniany 2 razy

brastor

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gretel Czw Paź 05, 2023 12:34 am

Witaj, kupuj od sprawdzonego dostawcy: wybieraj rury PCV od zaufanych dostawców lub producentów, aby mieć pewność ich jakości i zgodności z przepisami. Pomyśl o instalacji: zastanów się, w jaki sposób rury zostaną zainstalowane. Możesz potrzebować części łączących i akcesoriów.

Gretel

https://aquamonkey.pl/rury-pvc.html

Powrót do góry Go down

Pisanie by mysza Pią Lis 10, 2023 10:09 am

a tego nie wiedziałam

mysza

Liczba postów : 19
Data rejestracji : 06/01/2022

Powrót do góry Go down